Vill du sluta röka? Prova dessa tips!


Många tycker om att sluta röka men är så säkra att de kommer att misslyckas att de aldrig ens försöker. Det är helt möjligt för dig att sluta röka så länge du är motiverad, bestämd och kunnig om effektiva strategier som de som anges i den här artikeln. Ta några av de råd du har läst och följ det. Du kanske tycker att sluta röka är inte så svårt som det verkar.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Gå inte på den kalla kalkonvägen.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Älskade Ones

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

TIPS! Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla dig till ditt program.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Fokusera på de positiva förändringar som slutar kommer att ge kan hålla dig ur en negativ inställning.

Minska mängden cigaretter du röker. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Bliv motiverad med påminnelser. Några sätt att du kan göra här är att skicka dina skäl för att sluta på väggen på jobbet eller ha på dig smycken som påminner dig om varför du vill sluta. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

TIPS! Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du kan ge dig motivation genom att tänka på orsakerna du ville sluta börja med.

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir den svåraste. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan utvecklas. Efter de första två dagarna, förvänta dig att uppleva mestadels psykologiska begär. Medan de fortfarande är mycket riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Få lite motion. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Du kan också förhindra viktökning genom att vara aktiv. Övning producerar endorfiner, som inte ersätter nikotinhöjder, men lindrar uttagssymtomen.

Friska livsmedel

TIPS! Försök inte göra det själv. Få lite stöd från dina nära och kära.

Ät hälsosam mat som frukt och grönsaker för att hjälpa dig att sluta röka. Naturliga, hälsosamma livsmedel kommer att vara till hjälp när du slutar för mer än en anledning. För att du alltid har något att göra med dina händer och mun kan du beteende ersätta rökningens rörelser. Genom att äta dessa saker hjälper du dig att negera någon viktökning. Dessa näringsämnen kan också bidra till att minimera abstinenssymptom.

Om din viljestyrka är helt låg och du känner dig väldigt nära att ge dig en efterfrågan på en cigarett, behöver du ringa någon till sitt stöd. Det kan vara en familjemedlem, vän eller kollega, någon som du kan lita på att lyssna på hur du känner. Inte bara kommer tiden som spenderas i telefonen att vara en bra distraktion tills begäret har gått, det är alltid trevligt att veta att du inte är ensam i att hantera den här frågan.

Som du kan se önskar många att de kan sparka vanan, men misslyckas utan rätt verktyg. Personer som slutat röka är vanligtvis de som har en vällagd strategi och stödsystem. Informationen från den här artikeln ska tjäna dig bra när du formulerar dina egna planer.