Vill du sluta röka? Försök med dessa tips!


Rökning är en dödlig vana som negativt påverkar vem som helst som gör det och alla som råkar vara runt det. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emphysema. Dessutom är begagnad rök skadlig för människor runt omkring dig. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Den här artikeln visar dig några användbara råd som hjälper dig att sluta röka.

Sluta röka

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Sluta röka så fort du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom tillbakadragande och sluta röka permanent.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. Hypnotisten kommer att framkalla en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att hysa sig i ditt sinne. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer att närma sig sluta framgångsrikt.

TIPS! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Sluta röka ett steg i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Tänk inte på framtiden. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ett åtagande att se det igenom. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Ditt åtagande att avsluta måste motiveras av alla de skäl du har för att sluta börja med.

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger när det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du konstatera att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Rökning är inte bara ohälsosam, men också farligt. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de största som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv. Genom att följa de råd som ges här kommer du att vara på väg till en lycklig och hälsosam rökfri framtid.Source link