Vill du sluta röka en gång och för alla?


Så många vet att de inte borde röka, men fortsätter att göra det trots denna kunskap. Problemet är att sluta är ingen promenad i parken. Många försök, men ständigt komma tillbaka till vanan, för det är så starkt beroende och slutar är skrämmande. Om du vill lära dig vad som krävs för att sluta för gott, då är den här artikeln för dig.

Gör själv en lista med anledningarna till och anledningarna till att inte sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Det här kan hjälpa dig att fokusera ditt avslutningsarbete tydligare och att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! Sluta röka ett steg i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en längre tid.

När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du slutar ge dig åtminstone var det lite längre att du kunde vara rökfri.

Gör inte det själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Dina kollegor kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

TIPS! Många tycker att att ta ett nytt träningsprogram, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika rökning. Det kan också vara en bra stressavlastare.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra att sluta. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Till sist kommer du att sluta för gott.

Det bästa stället att börja när du slutar röka, är att bara sluta. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Stanna bara och börja inte göra det igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

TIPS! Vila är viktigt när du slutar röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Observera några godisar som du kommer att låta dig ha när du slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Se till att listan är på ett ställe som du lätt kan hänvisa till under hela dagen. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt förknippar med att röka. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. Att byta till örtte eller inte gå till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär när de är värsta.

Såsom har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Kom bara ihåg att vara motiverad och fortsätt med dina strategier. Denna artikel ger en rad effektiva taktik för att hjälpa dig att göra just det, och äntligen leva ett liv utan rökning.Source link