Vill du sluta röka? Börja med dessa bra idéer!


Att sluta röka verkar som en omöjlig uppgift för de flesta, och byggandet av viljan att göra det kan vara skrämmande. Det kraftfulla rådet i artikeln nedan kan vara början på ett hälsosamt liv utan cigaretter.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Support Group

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

TIPS! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du vaknar kan du konstatera att cigaretter har något förlorat sin överklagande, vilket är ett positivt steg i slutprocessen.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Fokusera inte på att röka någonsin igen.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

Att försöka sluta röka kan vara en mycket svår uppgift. Det är dock inte en omöjlighet. Om du har tålamod och viljestyrka kan du investera den tid som behövs. Du kommer bäst att tjäna genom att få så mycket kunskap och hjälp som möjligt. Ta det du har lärt dig i den här artikeln, och du kan vara väl på väg att nå en rökfri livsstil snart.