Viktiga tips du behöver sluta röka idag


Rökning är en otäck och ohälsosam vana som har allvarliga konsekvenser för dig och alla som finns runt dig. Det kan leda till emfysem, hjärtinfarkt, lungcancer och andra hälsoproblem. Den begagnade röken är också farlig. Det är därför viktigt att du slutar röka. Biten som följer innehåller många bra idéer för att uppnå framgång när du slutar.

Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta kan vara en lång process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla de rökfria dagarna kommer snart att ge upphov till en rökfri framtid.

TIP! När du är nära att ge dig efter dina önskemål om en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av . Allt du kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan för att distrahera dig från önskan att rök. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du kommer att ha mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Be dina vänner och kära att vara stödjande för ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att sluta röka är inte lätt, och stödet från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

TIPS! Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Många rökare har svårt att sluta, eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Om du gör det hjälper du maximera din sannolikhet för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

TIPS! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är avgörande att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom.

Rökning är inte hälsosam och kan vara mycket farlig. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bara några av de många riskerna med att rökning sätter på din hälsa. Secondhand rök från cigaretter är också farligt, och hotar hälsan hos dem runt dig. Förhoppningsvis kommer de råd som ges till dig i denna artikel att hjälpa dig att nå ditt mål att sluta röka.Source link