Vänd din nästa cigarett till din sista med dessa tips om rökning


De flesta människor har svårt att försöka sluta röka. Det finns inget enda botemedel som ger bra resultat för alla. Att göra lite forskning och hitta en lista med idéer som kan hjälpa dig att sluta är avgörande för att du ska sluta för gott. Läs vidare för några goda tips och råd som kan hjälpa dig att hitta ett smärtfritt sätt att sparka på vanan.

Gör dig själv till en lista över orsakerna till och orsakerna till att inte sluta röka. Att skriva ner det kan påverka din mentala syn. Detta kan hjälpa dig att vara motiverad och kan göra det lättare att sluta.

TIPS! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa dig att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Om du måste röka en cigarett, försök först att försena dig själv. Säg till dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller till och med bara avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ofta kommer du att upptäcka att bara att ge ditt sinne lite tid och något att ockupera sig med dig kommer att kunna komma förbi sugen utan att behöva röka. Om du fortfarande har en cigarett, även efter förseningen, kommer du åtminstone ha tagit upp lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Håll dig i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för nästa månad eller nästa år. Oroa dig bara för idag och ta det dag för dag och försöka eliminera dina rökvanor i nuet, eftersom detta i sin tur kommer att förändra framtiden.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka. Alla gör saker på sitt sätt. Det är mycket viktigt att du specifikt tar reda på vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att skapa en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från alla frestelser.

Låt dig din lediga tid och energi att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Ett bra träningspass underlättar också mycket av stressen från din dag. Om du för närvarande inte tränar regelbundet kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Innan du börjar en träningsplan bör du diskutera detta med din läkare.

Att konsultera din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp du behöver för att lyckas. En mängd mediciner finns tillgängliga för att underlätta avslutningsförfarandet, från antidepressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärd. Din läkare kan också peka dig mot andra alternativa terapier såväl som mot stödgrupper och andra informationskällor.

Nicotine Replacement Therapy

TIP! Om du vill sluta röka för evigt, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka.

Tänk på nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinabstinens kan orsaka depression, humör och frustration. Begär efter en cigarett kan vara mycket kraftfull. Du kanske finner att nikotinersättningsbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som gummi, lappar eller pastiller kan fördubbla framgångsgraden för att sluta. Var dock försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar och låt dem ge dig en hand. Du kanske också är intresserad av att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som har att göra med samma uttag och problem som du är kommer du att hjälpa dig att luta dig på varandra och slutligen sluta vanan.

Det bästa rådet att börja sluta är att helt enkelt sluta röka. Stoppa är där du behöver börja. Sluta bara och låt dig aldrig börja igen. Denna metod är notoriskt utmanande. Men denna metod har visat sig faktiskt vara mer effektiv, när tiden går.

TIPS! Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att hålla dig borta från cigaretter. Träning hjälper dig också i stresslindring.

Försök att ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Kom med en värdefull belöning för varje fastställt antal dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Se till att du placerar din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Du borde hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt synlig och i åtanke hela tiden. Det kan vara bra att lägga inspirationskyltar på väggen eller att ha en smycke som påminner dig om dina ansträngningar. Oavsett vad du valde, att ha en visuell påminnelse hjälper dig när en begär träffar.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med rökning när du väljer att sluta. Försök att ändra dina aktiviteter under dagen för att undvika situationer som du förknippar med rökning. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska sugen, eftersom det kommer att finnas många rökare i det här området.

TIPS! När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stoppande taktik för att få dig att vänta. Genom att påminna dig själv om att du kommer att gå igenom dina känslor på tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter går, kan du upptäcka att din begär har försvunnit inom den tidsperioden.

Du bör göra ditt bästa för att pressa in träningspass. Träning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra till läkning, så börja en regelbunden träningsrutin så snart du slutar röka. Ökad träning kommer också att säkerställa att du inte får någon vikt efter att du har slutat. Endorfinerna som släpps under träningen kan uppfylla din nikotintrang i viss utsträckning.

Du bör be dina vänner och familjemedlemmar hjälpa dig att sluta röka. Låt alla dina vänner och familj veta om ditt beslut att sluta. Andra kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår och få dig att sluta en gång för alla. Överväg också att delta i en stödgrupp eller få en beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

Att sparka din rökvanor kan mycket väl vara en av de mest utmanande saker du någonsin kommer att göra, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för annan. Men det är fortfarande möjligt och till och med troligt att du kan hitta ett sätt. Använd de råd du läser här i kombination med din egen forskning för att utforma en solid avslutningsplan. Testa dem så kanske du blir förvånad överraskad.Source link