Vänd din nästa cigarett till din sista med dessa rökavbrottstips


Din familj önskar att du slutar röka. Din läkare uppmuntrar dig att du gör detsamma. Du kan även få rabatt på din försäkring för att sluta. Så, varför har du inte gjort det än? Det är dags att göra förändringar i ditt liv och sparka röka.

Var lätt när du slutar röka. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Ta din resa en dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nuet, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

TIPS! Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har lite ledigt tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemang för förändringen. Stopp är där du måste börja. Avsluta och låt inte dig själv röka igen. Medan den här metoden kan verka lite svår. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

TIPS! Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana.

Om du röker hemma, Rengör din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Sluta röka görs inte bara för dig själv utan också för dina nära och kära. De människor som bryr sig om dig vill att du ska ha ett långt, hälsosamt liv. Data tyder på att cirka tjugo procent av dödsfall i USA har något att göra med att röka. Jag tror inte att du vill vara på den förlorande slutet av den här statistiken.

Försök att träna för att ersätta din rökning vana. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Dessutom bidrar träning till att kompensera förändringar i din ämnesomsättning som kan uppstå när du slutar, och hjälper dig att hålla viktminskning till ett minimum.

Tips! Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att stoppa rökning som du inte visste existerade.

Konsumera mycket av råvaror, såväl som fröer och nötter under avslutningsfasen. Dessa saker kommer att öka ditt humör, plus energinivåer och hjälpa dig på olika sätt, medan du försöker sluta röka. Replikera rörelserna om att ha en cigarett kan hjälpa till att bota dina begär. En extra fördel att äta frukt och grönsaker är att fibern i dessa livsmedel kan hjälpa till att bota din aptit, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera din vikt. Dessutom kan vitaminer och mineraler i dessa livsmedel erbjuda lindring från abstinenssymptom.

Ring någon om hjälp och stöd när din viljestyrka försvagas och du är nära att ha en cigarett. Det här kan vara vän, familj eller medarbetare; bara berätta för dem om din frestelse. Det är inte bara att prata ett bra sätt att distrahera dig från dina begär, du kommer också sannolikt att få den uppmuntran du behöver att recommit att sluta.

Tänk på att gå till rådgivning för att sluta röka. Det finns ofta känslomässiga problem som lurar bakom uppmaningen att röka. Om det emotionella problemet behandlas, kommer efterfrågan på en cigarett att minska. Om detta verkar som något som skulle vara till hjälp, prata med din läkare för att få en hänvisning till rätt person.

TIPS! Försök inte göra det själv. Att ha kärlek till dem hjälper dig att hjälpa oerhört.

Nu när du har denna information, kan du sluta röka för gott. Inte bara kommer sluta förlänga din livslängd och göra dig friskare, men du kommer att känna dig lyckligare. Använd de pengar du sparade på cigaretter och köp en godis för din familj.Source link