Vänd din nästa cigarett till din sista med dessa rökavbrottstips


Dina älskade desperat att du slutar röka. Du har fått samma råd från din läkare. Ditt försäkringsbolag spelar även chimes i genom att erbjuda dig en sluta rabatt rabatt. Vad hindrar dig? Gör det här och följ den här artikelns råd om att sluta vana och gå vidare.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta kan vara en lång process. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; bara sluta för idag.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Tips! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka begäret efter en cigarett.

Hitta support genom att gå med på forum eller samhällen för dem som försöker sluta. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kan fråga om tekniker som har fungerat för andra, och dela med dig av din egen erfarenhet. Också andra quitters bredvid dig kan hjälpa dig att se allas kampar genom denna resa.

Kom ihåg att när du vill sluta röka är den första veckan sannolikt den svåraste. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Trots att psykologiskt begär kan vara svårt att hantera, är de inte så nära som traumatiska som fysiska begär.

Nu är det dags att sluta röka. Välj inte ett datum för framtiden, sluta nu! När du slutar minskar du risken för skadliga hälsoeffekter. Att skydda din familj från begagnad rök kan vara en viktig anledning att sluta.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Bli av med något som påminner dig om dina rökning dagar. Bli av med tändare och askkoppar. Rengör allt i ditt hem och tvätta dina kläder för att bli av med alla tips från röklukten. Rengöring av alla dessa objekt kommer att bidra till att hålla saker som utlöser din önskan om en rök i sjön.

Be om hjälp om du känner att du inte kan övervinna frestelsen att återvända till cigaretter. Berätta för någon du litar på att du känner dig frestad att röka. Detta hjälper till att distrahera dig, liksom påminner dig om att du inte är ensam.

Berätta för dig själv att om du slutar röka, kommer du att kunna njuta av en underbar belöning. En av de stora fördelarna med att sluta är din förmåga att spara pengar. Unna dig pengar du skulle ha spenderat på nikotin. Använd den här idén för att hålla dig motiverad i ditt uppehållsarbete.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.