Vad du borde göra för att ge upp rökning


Att försöka sluta röka är en skrämmande syssla för även de tuffaste människorna. Även om du är motiverad att sluta får du fysiska och psykologiska belöningar för rökning, och det kan vara svårt att ge upp. Om du hoppas kunna kasta dina cigaretter permanent, kommer råd i denna artikel att komma igång.

Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig att sluta röka. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon.

Du måste göra din rökning avstängd så enkelt du kan. Försök aldrig att kyla kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. Dessa bekräftelser kommer att ligga i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med ditt slut, bör du försöka att äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesstämning genom hälsosam kost.

Belöna dig själv

När du uppfyller dina kortsiktiga mål för att sluta röka, belöna dig själv! Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Efter det här sakta öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för hantera stress. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Sluta röka

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre när du har slutat röka. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Att se nackdelarna med att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Nu bör man inse att rökning inte behöver vara så skrämmande. Självkänsla och viljestyrka kan få dig genom att sluta röka, så använd tidigare insikter i ditt dagliga liv idag. Vem vet? Du kan till och med överraska dig själv!Source link