Vad du borde göra för att ge upp rökning


Det kan vara svårt att sluta röka om ditt liv är stressigt, och inte alla du stöter på är stödjande. Du behöver inte fortsätta röka. läs den här artikeln för några bra tips.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Komma upp med din personliga lista kommer att göra detta.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Några rökare tycker att det är en bra start att rita på att röka. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte falta om du har ett återfall i dom. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Sluta röka och planera bara på att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Skapa ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Att se fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta. Men du bestämmer dig för att göra det, det kommer att bidra till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

Träna dig själv för att hantera alla typer av stressiga situationer som kan uppstå. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Håll en back-up plan praktisk om plan A inte fungerar.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle påverkas om du skulle bli sjuk eftersom den vana i ditt sinne. Data tyder på att cirka tjugo procent av dödsfall i USA har något att göra med att röka. Jag tror inte att du vill vara på den förlorande slutet av den här statistiken.

TIPS! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna för tid innan du tänder upp. Fynda med dig själv och berätta för dig själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Om du ska sluta röka, kom ihåg att veckan är oundvikligen den tuffaste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svårt att arbeta genom att ha denna kunskap bakom dig, kan det bli lättare att klara.

Börja träna så fort du slutar röka. Du kommer att kunna andas bättre nästan omedelbart efter att du slutat, så träning kommer inte vara så svårt som det har varit tidigare. Ökad övning kommer också att se till att du inte får någon vikt efter att du slutat. Under träning produceras endorfiner, vilket kan hjälpa till att hantera symtomen på uttag.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. Även de människor som är mest beredda att sluta har en riktigt svår tid att lyckas först. Identifiera de faktorer som leder till ditt återfall och lär dig av det. Du kan upptäcka att du erövrar en nästan identisk situation med rätt coping-mekanismer i framtiden.

TIPS! När du väl har bestämt dig för att sparka rökning, berätta din familj och dina vänner. När du delar den här informationen med dem som ligger närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Rökning har förmodligen varit något du brukade hjälpa dig att gå igenom stressiga situationer. Om det är sant måste du upptäcka någon annan avkopplingsmetod när du känner dig stressad. Försök med aktiviteter som yoga eller meditation för att minska din stressnivå på ett hälsosamt sätt.

Det finns också mediciner och behandlingar som du kan göra för att hjälpa dig sluta röka, så du kanske vill prata med din läkare om vad dina alternativ är. Det har skett mycket framsteg inom rökningstoppet. Det finns många medicinska alternativ, förutom nikotinutbytesprogram, som hjälper dig att ta över abstinenssymptomen. Rådgör med din läkare för vägledning och rekommendationer.

När du försöker bryta rökningens vana äter du mycket nötter, frön, frukt och grönsaker. Att konsumera hälsosamma, naturliga livsmedel som är låga i kalorier hjälper dig att sluta röka av flera anledningar. Till exempel kan du äta frukt och grönsaker med att göra något med din mun och händer medan du slutar röka. När du äter dessa livsmedel regelbundet kommer du att minska dina chanser att gå ner i vikt. Dessutom kan vitaminer och mineraler i dessa livsmedel erbjuda lättnad från abstinenssymptom.

TIPS! Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.

Nu när du har dessa tips till ditt förfogande kommer du att upptäcka att det är möjligt att sparka denna vana en gång för alla. Om du har andra vänner eller familjemedlemmar som vill sluta, kan du också dela med dig av det här hjälpsamma rådet.Source link