Tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Med vårt nuvarande samhälle är det ibland svårt att hitta vägen till att vara en icke-rökare eftersom det finns olika påtryckningar och influenser som gör det möjligt för en person att fortsätta röka. Du behöver inte känna att du är instängd Använd istället råden i den här artikeln för att hjälpa dig att starta din resa.

10 minuter

När du känner att du behöver röka, försök att fördröja taktiken. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings kan vara svårt att ignorera. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

Cravings verkar komma oftast när en person känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Secondhand Smoke

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa utan det där med dina nära och kära. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som bor med dig.

Berätta för alla du känner till de stora nyheterna – du slutar! De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Du kommer sannolikt att vara framgångsrik när du slutar om du lägger denna typ av stöd på plats. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Tips! En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Minska mängden cigaretter du röker. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full.

Avsluta tills du får det rätt. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Du kommer att upptäcka att du kommer att bli bättre att sluta, och så småningom kommer du att sluta helt.

TIPS! När du känner att du behöver röka, försök fördröjning taktiken. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Inse att du kommer att uppleva tider av stress, så gör en specifik plan för att motverka detta. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Kom upp med flera alternativ för stressavlastning så att du kan prova olika saker om det första på listan inte eliminerar lusten att röka.

När du lär dig att leva utan cigaretter är det bra att undvika utlösningssituationer som skulle normalt innebära att du röker. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Byte till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är på sitt värsta.

Tips! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

Nu när du har dessa tips till ditt förfogande kommer du att upptäcka att det är möjligt att sparka denna vana en gång för alla. Dela vad som har varit till hjälp för dig med andra som försöker sluta.Source link