Tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Rökning påverkar ditt liv på fler sätt än du kanske inser. De ytliga nackdelarna är lätta att upptäcka, till exempel färgade tänder och kläder som luktar rök. Ännu viktigare, det kan påverka din hälsa. Studier har visat att praktiskt taget all skada du gör mot din kropp medan rökning är återgivbar om du slutar. Gör inte hur du börjar sluta? Kolla in tipsen nedan.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. När du klipper ur den djupa transen kan du upptäcka att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Sluta röka dagligen. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Avsluta tills du får det rätt. Några personer som slutar röka har gjort flera försök innan de lyckades. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Vid en viss tidpunkt kommer du att vara så skicklig att du slutar att det blir permanent.

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Lägg den listan i en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Det kan vara bara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Att sluta röka kan vara svårt, men insatsen kommer att löna sig när det gäller att förbättra ditt fysiska utseende, det sociala livet och speciellt din hälsa. När du ställt de tips som erbjuds i den här artikeln till handling, kommer du förhoppningsvis att känna dig motiverad för att sparka vanan för gott! Ge åtminstone en av tipsen ovanför ett försök idag.Source link