Tips, tricks och tekniker för att sluta röka för gott


Nikotin är otroligt beroendeframkallande. Att sluta är en riktig kamp mot dig själv och dina vanor. Lär dig så mycket du kan om de bästa teknikerna för att sluta röka, så att du ökar dina chanser att lyckas.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med sluta. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar att vara mindre av en utmaning.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket bör göra att du slutar röka lättare.

TIPS! För att öka dina chanser att lyckas i ditt arbete för att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta . Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Varje person gör saker på egen väg. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar röka. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings kan ibland verka överväldigande. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

TIPS! Berätta för alla du känner till de stora nyheterna – du slutar! De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, kommer det att vara en stor hjälp i din kamp att sluta.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Secondhand Smoke

Om du slutar röka förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos de nära dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Avsluta kommer att göra både dig och dig som älskar dig friskare.

Tips! En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta är det första steget att sluta.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Att se nackdelarna med att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Du kan övertyga dig själv om att en cigarett inte kommer att skada dig, men det kan ångra dig mycket engagemang och hårt arbete. Fortsätt att berätta för dig själv att "bara en" kan göra mycket skada.

Tips! Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Om du vill sluta röka helt kan detta få dig att peka i rätt riktning.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. När du har tagit bort nikotin från din kropp måste du bara hantera psykologiska skäl för att du vill röka. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Sluta röka

Det är svårt att sluta röka på grund av den beroendeframkallande nikotin som finns i cigaretter. Att sluta kan vara en utmaning för människor, i deras kropp och i deras sinne. Gör det enklare för dig själv genom att följa de råd som finns i den här artikeln. Med hjälp av dessa bra tips, tillsammans med din egen önskan om framgång, kan du sluta sluta röka för gott.

Tips! Avsluta tills du får det rätt. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta.Source link