Tips, råd och idéer för att sluta röka


Många rökare vill sluta, men de känner ofta att de första tillbakadragande symtomen och begären är för mycket att övervinna. Tips och tekniker från följande artikel hjälper dig att ta det viktiga första steget till ett rökfritt liv.

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Det är en stor process att sluta röka.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

TIPS! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Nikotinutbyte

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Innan du börjar sluta röka, kunna förbli engagerad att sluta för gott. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

TIPS! Gör inte det själv. Få lite stöd från dina nära och kära.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Tänk alltid på din motivation. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

Att sluta röka kan vara den största utmaningen i ditt liv. Det är dock inte omöjligt. Det tar lite tid, plus viljestyrka och tålamod att sluta. Det kommer också att vara till hjälp att lära dig allt du kan om det och använda det rådet för att hjälpa dig. Ta det du har lärt dig i den här artikeln, och du kan vara väl på väg att nå en rökfri livsstil snart.Source link