Tips om hur man hanterar att ge upp rökning


Det finns få rökare som inte vet att de borde sluta röka. Har du någonsin pratat med någon annan som röker och har dem prata om hur bra deras vana var? Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; emellertid, men ex-rökare gör. Rådet hjälper dig ut.

Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, göra disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Hitta metoden att sluta som kommer vara enklast för dig. Försök aldrig att sluta kalla kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Tips! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Håll inte den kalla kalkonvägen.

Hypnos har visat sig vara ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många har funnit framgång med användningen av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser som håller dig inbäddad i ditt sinne. När du äntligen vaknar kan du upptäcka att cigaretter har förlorat något, vilket betyder att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du delar den här informationen med dem som är närmast dig kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta kan vara den extra motivation du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Se till att du får mycket vila om du arbetar för att sluta röka. För många personer, uppehåller sig sent på natten, får de ökad cigarettbehov. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper dig att hålla dig mentalt inriktad. Det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med gemenskapskollegiet för att hitta dessa stödgrupper.

TIPS! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kan du hitta dig hantera begäret för den korta tiden. Om inte, upprepa processen så ofta du behöver.

Försök byta din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Det här hjälper till att kontrollera din viktökning som du kan uppleva.

Tala med din läkare om du slutar. Din läkare kan ha tillgång till resurser för att hjälpa dig att sluta.

När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta själv att du kommer att vänta ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå till en film. När du går en hel månad, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Fortsätt att ge dig en belöning i ökande mängd för att bekräfta dina framsteg tills du glömmer uppmaningen att röka.

Sluta röka

Motivation och positiv attityd är viktiga punkter när du slutar röka. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras när du slutat röka. Tänk på hur mycket bättre andan kommer att vara, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Även om den negativa inverkan av rökning aldrig bör ignoreras, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblar deras odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd inte dessa produkter om du för närvarande röker.

TIPS! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration.

De flesta som försöker sluta berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. När du slutar röka, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett måste du omedelbart ställa in ett nytt slutdatum. Bara fortsätt och försök att förlänga den tid du slutar, lära av dina misslyckanden när du går.

Ingen nonsmoker kommer någonsin att förstå hur du kan tända, även om du vet att det kan skada dig. De kommer aldrig att förstå hur svårt att sluta är heller. Det finns många rökare som har slutat och dessa individer har tagit sig tid att dela sin teknik inom den här artikeln. Sätt dessa idéer till handling så att du kan befria dig från denna vana.

Tonar människor söker alltid mer information om Array. Efter att ha läst den här artikeln har du nu det inre spåret på bästa möjliga information. Ge inte upp om du inte får de resultat du önskade genast. Det kan förväntas. Innan länge blir du en gammal proffs.Source link