Tekniker som hjälper dig att sluta röka


Många människor kommer att säga hur svårt det kan vara att sluta röka, och i många fall uppstår svårigheten helt enkelt på grund av brist på information om hur man slutar. Precis som allt annat, ju mer informerade du är desto större är dina chanser att lyckas med. De tips som följer hjälper dig att sparka din vana.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid som de slutade röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Försök inte göra det själv. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en varumärkesbyta. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Avsluta tills du får det rätt. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

TIPS! Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du slutat. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

Vid denna tidpunkt vet du förmodligen hur viktigt det är att lära sig olika metoder för att röka upp. När du lär dig vad som fungerar och vad som inte ser du det inte är så svårt att sluta röka. Använd det du har läst här för att se till att du kan sluta för gott.