Tänker på att sluta röka för första gången? Försök med dessa tips!


För de flesta rökare är sluta det svårasta de någonsin kommer att göra i sina liv. Ingen enkel teknik fungerar bra för alla. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Prova några tips nedan för att upptäcka att sluta kan vara mindre svårt än du trodde.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Ställ in uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan, kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Dessutom är det lätt att bjuda på frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håll nivån av nikotin i ditt system stadigt medan du jobbar med att inte röka. De kan förhindra några av de obekväma fysiska symptomen som är förknippade med rökningstopp.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! På din en veckors jubileum kan du till exempel besöka en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Älskade Ones

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina älskade. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosam.

Att ge upp cigaretter är inte lätt, och det finns ingen magisk botemedel-allt. Men det betyder inte att sluta är omöjligt. Du kan uppnå framgång genom att använda en kombination av strategier som de som skrivs i guiden ovan, tillsammans med stöd och motivation. Prova dem själv, du kan sluta bli glatt överraskad över hur effektiva de är.Source link