Tänker du att sluta röka för första gången? Försök med dessa tips!


Rökning är inte bara farlig för din hälsa, men kan allvarligt skada hälsan för de personer som utsätts för din rök. Rökning kan leda till olika hälsoproblem, såsom hjärtinfarkt, emfysem och cancer. De runt dig som andas in i din rök är också i fara. Avsluta är därför nödvändigt. Biten som följer innehåller många bra idéer för att uppnå framgång när du slutar.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig med. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Olika sätt att arbeta för olika människor. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Replacement Therapy

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Gå inte till den kalla kalkonvägen.

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings kan ibland verka överväldigande. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Få en annan distraktion då.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Sluta röka

När du slutar röka, börja med att byta märken. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med deras önskan om att sluta röka. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. Människor som försöker sluta på samma gång förstår de unika kamperna som är inblandade i processen.

Gör ett rökfritt mantra. När du är frestad, kanske en enda cigarett inte spelar någon roll, men det kan sätta dig tillbaka efter allt ditt hårda arbete. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

TIPS! Ta saker dag för dag. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Det är dags att sluta röka. I stället för att välja en dag på vägen för att sluta, gör det idag. Du kan minska risken för rökrelaterad död genom att sluta röka, så snart som möjligt. Att skydda din familj från begagnad rök kan vara en viktig anledning att sluta.

Försök att maximera träning och lyft under dagen. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras direkt. Att upprätthålla ett regelbundet schema med aktiviteter hjälper till att skydda mot besvärlig viktökning. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

Skapa en mantra av de viktigaste orsakerna till att du slutar röka. Håll dessa orsaker i åtanke varje gång du förlorar din motivation tills cravingsna går bort. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera på det positiva av vad du har, snarare än vad du har gett upp.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

Rökare har en väsentligt större risk för ett antal farliga medicinska tillstånd. Rökning är förknippat med ett brett spektrum av allvarliga hälsoproblem, inklusive lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Röket från begagnad inandning är också en mycket farlig sak, och är därför farlig för allmänheten som helhet. Genom att följa de råd som ges här kommer du att vara på väg till en lycklig och hälsosam rökfri framtid.Source link