Starkt råd när man försöker sluta röka


Dina älskade desperat att du slutar röka. Din läkare säger att om du inte gör det kan du få allvarliga hälsokonsekvenser. Ditt försäkringsbolag kan till och med erbjuda dig rabatt för att sluta. Så, varför har du inte gjort det än? Hitta de tips och råd du behöver i den här artikeln för att hjälpa dig att sluta. Tiden är inne; och när du gör det, se inte tillbaka.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Genom att göra den här listan kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig att du är redo att sluta Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta, kan extra tid sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Det kan vara det extra trycket som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökning.

Skapa en lista med idéer om hur du slutar röka kan uppnås. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Alla människor har olika sätt att få uppgifter som uppnåtts. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Skapa din egen lista gör det här.

Siktmål

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter.

Support System

TIPS! Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försöket att sluta.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att bli van vid att stoppa.

Du har nu informationen om att sluta röka för gott. Att sluta röka kommer att göra dig lyckligare och friskare, och det kommer att hjälpa till att förlänga ditt liv. Ta alla medel du skulle ha spenderat på tobak och köpa något trevligt för din familj för allt stöd de ger dig-de förtjänar det!Source link