Starkt råd för bästa möjliga rökningsteknik


Även om du förmodligen redan vet hur rökning skadar dig, blir det inte lättare att sluta. Om du vill sluta kanske du bara behöver en liten push ner på rätt väg. Följande tips här kan ge lite hjälp och göra det lättare att sluta röka.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Det här kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan bli lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att använda för att uppnå detta höga mål. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina egna sätt att få saker gjort. Det är mycket viktigt att ta reda på vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista kommer att uppnå detta.

Du kan uppleva stora stressnivåer genom att träna. Om du inte är en väldigt aktiv person, börja långsamt genom att gå varje dag. Tala med en läkare innan du börjar någon form av motion.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Du kan hitta grupper för stöd på lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegor.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Vägen till stopp är bara en process.

Se till att du får gott om vila om du arbetar för att sluta röka. För många individer kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får en full natts sömn, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om det inte fungerar första gången, bör du fortsätta försöka.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta stöd kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att de värsta kraven är borta.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, såsom vissa antidepressiva medel, några anti-depressiva läkemedel.

Sluta röka

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att diskutera hur du känner med andra som har samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

TIPS! När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ansträngningen innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. De flesta människor som slutar gör det för att de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du kan stärka din lösning genom att komma ihåg de många anledningarna som gör det viktigt att du ville sluta röka i början.

För att undvika att uppleva krävningar i samband med nikotin, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Du kan upptäcka att några effektiva alternativ inkluderar träning, lär dig en ny skicklighet eller hobby eller ansträngande övning under höga begär. När du har lite ledigt tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

TIPS! Ändra andra efter eget val för att ge upp cigaretter. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att hålla dig på rätt spår. Att ha människor runt om dig som bygger ett supportsystem är det bästa sättet att sluta. Detta kommer att öka dina chanser att lyckas sluta röka.

De flesta som försöker sluta misslyckas med vanan mer än en gång. När du slutar röka, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du startar upp igen, ange ett annat datum för att avsluta. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång, lära av dina misslyckanden när du går.

Taper ner din rökning. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Du kan också röka bara hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära tillbaka.

Tips! Det bästa du kan göra för att starta din cigarettfria livsstil är att sluta röka. Du kommer att börja din resa dagen då du säger nej till en cigarett.