Snabbt sluta röka genom att använda detta råd


Rökning ruinerar ditt liv. På en ytlig nivå påverkar rökning hur ditt hem, kläder och andetag luktar. Det kan också drabba din hälsa dramatiskt. Genom att stoppa kan du ångra all den skada som rökning har gjort. Om du kämpar med tanken att sluta läser du följande artikel för tips om var du ska börja.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta är inte en binär sak; Det utvecklas under en lång tidsperiod. Du kan inte oroa sig för framtiden. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att ta upp frågan skriftligen hjälper dig att se det tydligare.

När du slutar röka, informera din familj och dina vänner om dina intentioner. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna avsluta med framgång. Det finns vanligtvis många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar på vilket sätt som är mest effektiva för dem. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Skapa din egen lista gör det här.

Nikotinutbyteterapi

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblar deras odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha vad du behöver sluta. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att bryta vanan är en process; Det händer inte över natten.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, men det är definitivt värt det av skäl som sträcker sig in i alla aspekter av ditt liv. Efter att ha läst den här artikeln, hoppas du förhoppningsvis starkare, mer självsäker och mer kunna sluta. Börja använda dessa tips direkt.Source link