Sluta röka råd du behöver läsa


Att sluta röka är inte lätt, även för de som är starkvilja. Det kan vara väldigt svårt att motstå dessa begär för en cigarett, oavsett hur mycket du vill sluta. Om du är redo att bryta dina band till din rökning, kan de råd som följer följa upp dig som du behöver förflytta dig.

Support Group

TIP! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta öka chanserna att du faktiskt slutar. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta kan vara en lång process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökning.

Tips! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka. Olika sätt att arbeta för olika människor. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att göra detta.

Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du går vidare, kan du börja förlänga dina mål.

För att förhindra att du kommer upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker i stället för godis eller karbonhaltiga livsmedel. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Secondhand Smoke

Om du slutar röka förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan också hälsa hos dem som är nära dig. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

När du tänker sluta byt namn på varumärken. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Du kan bli förvånad över hur mycket dessa belöningar kan motivera dig att övervinna hinder.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Men du bestämmer dig för att göra det, det kommer att bidra till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

TIPS! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott vila. För många ökar cigarettbehov under de sena nätterna.

Nu bör du inse att rökning inte behöver vara så skrämmande. Du kan göra det med viljestyrka och hård beslutsamhet, så börja planera ditt program att sluta med de hjälpsamma tipsen från den här artikeln idag. Du kan chocka dig själv med vad du kan åstadkomma med rätt inställning.Source link