Sluta röka och njut av en hälsosam livsstil


Du kommer ofta att höra att sluta röka är inte lätt, men ofta använder människor inte rätt strategier att sluta. Som det är med någonting, ju mer kunskap du har om någonting, desto enklare är det. De tips som finns i kommer att hjälpa alla som verkligen vill sluta röka.

Att skriva ner det kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Berätta för dig själv att du måste gå en promenad först, eller ens avsluta bara ett stort glas vatten innan du röker. Även om du tar den cigaretten, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Se till att du slutar ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process. Ta det en dag i taget och som varje dag blir till en annan, vilket kommer att hjälpa till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Om du vill sluta röka för alltid, ta saker en dag i taget. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen utan att röka. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med din åtagande att sluta.

Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag åt gången. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Se till att du får mycket vila om du arbetar för att sluta röka. För många individer ökar cigarettbehov under sena nätter. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du går och lägger dig på ett schema, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vilka som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försök och prövningar att sluta.

Tala med en läkare om du vill sluta röka. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

TIPS! Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte skämma bort.

Ta dig till exempel en film efter en vecka att vara rökfri. En gång i månaden har gått, gå ut på middag på en ny restaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen för att arbeta fram tills du glömmer att röka längre.

Klipp tillbaka på hur mycket du slutade. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att sluta helt och hållet. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett på dagen. Ett annat alternativ är att röka endast hälften av en cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Många människor som inte röker mer sannolikt misslyckades vid första gången de försökte. När du slutar röka, ta det dag för dag. När du ger in en cigarett, var noga med att ställa in ett annat datum för när du ska sluta. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

TIPS! Innan du börjar sluta röka, kunna hålla dig förpliktigad att sluta för gott. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegangen, eller de gav helt enkelt för fort.