Sluta röka nu – Tips för att slutligen bryta vanan!


Miljoner män och kvinnor skulle älska att sparka sin ohälsosamma rökning vana. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Om du är intresserad av att sluta röka, fortsätt läsa.

Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscentra, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Rådgör med din läkare eller en specialist för att hjälpa dig få den hjälp som du behöver för att lyckas. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Sluta röka

För att sluta röka framgångsrikt har du att förbli engagerade att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att avstå från att röka. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att hålla dig motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Secondhand Smoke

Sluta röka, inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Detta kommer att öka dina chanser att lyckas avsevärt och få dig till var du vill.

Sluta röka

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. Några personer som slutar röka har gjort flera försök innan de lyckades. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Om du röker hemma, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Lukten kommer att vara uppfriskande och inte påminna dig om cigaretter när du går runt ditt hem. Håll cigaretter ur dig, genom att eliminera luktarna.

TIPS! När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor.

Be om support online via grupper eller forum. Massor av webbplatser finns enbart för att hjälpa sina medlemmar att sparka vanan. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Om du har ett stödsystem som består av andra som slutar, kommer det att hjälpa dig att hantera eventuella problem du kan ha.

Alltid säga "Nej!" Till ens en puff. När du är frestad, kanske en enda cigarett inte spelar någon roll, men det kan sätta dig tillbaka efter allt ditt hårda arbete. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Försök träna när det är möjligt. Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, så starta en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

TIPS! Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka. På din en veckors jubileum kan du till exempel besöka en film.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. Det är normalt för många ansträngningar att misslyckas, oavsett hur organiserad. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Du kan ha en enklare tid att övervinna samma hinder om det uppstår igen.

Du har nu en bättre uppfattning om vad som är inblandat i att sluta för gott. Kom ihåg att vara stark när du arbetar för att sluta röka. Motivera dig själv med tankar om dina nära och kära och hur viktigt det är för dig att leva ett hälsosamt långt liv. Använd ovanstående tips för att hjälpa dig att uppnå det mycket värdiga målet att sluta röka.Source link