Sluta röka nu och leva ett lyckligare liv


Du måste ha hört tusen gånger hur svårt det är att sluta röka, men det kanske beror på att människor bara inte vet hur man gör det. Som för allt, ju mer information du har om att sluta röka, desto lättare blir det. De råd som ingår i den här artikeln kommer att komma igång på vägen för att sluta.

Oavsett vad du behöver titta på din avslutning en dag i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och din dag kommer börja börja lägga till för alltid.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel för att undvika cigaretter. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Innan du börjar träna någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Tips! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotingummin eller hudfläckar. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Att sluta röka är en lång process.

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Skälen du slutar kommer att vara en bra motivation för att du ska förbli rökfri.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Vidare, om läkaren anser att det är av bästa intresse, kan de ordinera läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt.

Avstå från att röka för varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Börja aldrig säkerhetskopiera. Denna teknik kan vara tuff, men fördelarna är extraordinära. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

Hitta något som ger dig motivation, även om du känner för att ge upp. Många tycker att placera motivationsmeddelanden i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

Få lite motion. När du slutat röka blir det lättare att anta ett träningsprogram. Uthållighet och lungkapacitet förbättras märkbart. Att hålla aktiva hjälper dig också att undvika att gå ner i vikt. Den naturliga endorfiner övningen producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

TIPS! Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka och äter frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.

Att eliminera eventuella påminnelser om ditt liv som rökare kan hjälpa dig att sluta. Kasta dina tändare, cigarettväska och askkoppar. Du bör också tvätta dina kläder och djup rengöra dina möbler och mattor för att ta bort eventuell återstående lukt av rök. När du inte längre kan lukta röken eller se rökutrustning i ditt hem, kommer ditt hem inte att påminna dig om cigaretter och sluta utlösa dina nikotin- och tobaksbehov.

Stoppa beroende på en cigarett för att hjälpa dig att klara av stress, men det kan vara en lång tid vana. Om så är fallet, innan du kan sluta röka, behöver du en annan aktivitet för att ersätta rökning under stressstunder. Meditation eller yoga är hälsosammare alternativ du ska titta på.

Byt ut dina rökavbrott med övningar. Du kommer snabbt se hur din kropp förbättras när du tränar regelbundet. Ju mer din kropp läker från att röka negativa effekter, desto mer energi kommer du att ha för att träna. Du kommer vara mindre benägna att återställa framstegen på allt ditt hårda arbete genom att röka om du har en stadig träningsrutin.

TIPS! Överväg nikotiners ersättningsterapi. Återkallande från cigaretter kan ge dig irritation, deprimering eller frustration.

Ta lite tid att ärligt överväga de främsta anledningarna till att du vill sluta röka. Gör en lista över de mest kritiska skälen du behöver sluta och behåll den med dig. När du känner dig villig att röka, läs artiklarna på listan för att bekämpa frestelsen.

Berätta för dina vänner, familj och medarbetare om dina planer på att sluta röka. Om många människor är medvetna om att du försöker sluta röka, kan alla hålla dig ansvarig. Det är ganska pinsamt att säga att du ska göra något och inte leva upp till andras förväntningar. Ditt sociala nätverk kan tjäna som en utmärkt motivation när frestelser blir särskilt starka.

Sluta röka

Tips! Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka.

Efter att ha läst den här artikeln borde du nu bättre förstå hur man ska gå om att sluta röka på ett hälsosamt och informativt sätt. Du kommer att upptäcka att det är lättare att sluta röka än du inser nu att du vet vad du ska göra och vad du inte ska göra. Applicera vad du har lärt dig i artikeln ovan, och du bör hitta framgång när du slutar röka.Source link