Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Cravings för cigaretter kan komma på de värsta tiderna. När du behöver en rök måste du släppa vad du gör och leta efter ett rökområde, vanligtvis utanför. Om du inte råkar ha dina vanliga tobaksprodukter, känner du dig inte till ditt vanliga jag. Om du är redo att sluta röka, vill du läsa vidare. Här hittar du många tekniker för att sluta röka.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök aldrig att kyla kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta bli svårare.

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Fokusera inte på att röka någonsin igen. Istället fokuserar du på att inte röka idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När varje dag passerar, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning av uttag.

Nikotinutbyteterapi

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, först försök att fördröja den åtgärden. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan hjälpa till med begäret genom att använda nikotinersättningsterapi. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om du gillade att röka i bilen, eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Försök att hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som en ersättare.

Försök inte själv detta. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att prata med andra som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

TIPS! Låt dina nära och kära vänner veta att du vill sluta röka. När du delar den här informationen med dem som är närmast till dig, kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsak. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har lite tid, försök att omge dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolereras.

Avsluta tills du får det rätt. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Vid en viss tidpunkt kommer du att vara så skicklig att du slutar att det blir permanent.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa när ett begär begär.

Om du misslyckas med att du slutar första gången, försök att inte bli avskräckt. Ibland kommer även den perfekta planen att misslyckas på grund av omständigheterna. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Vad du lär dig från ett misslyckande kan hjälpa dig att undvika en annan.

TIPS! Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare kan komma att hänvisa dig till en stödgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område.

Byt din rökvanor för en träningsvanor. När du tränar, släpper din kropp många endorfiner, vilket i sin tur gör ditt humör gå upp. Även när du tränar, är din kropp distraherad från att ha en cigarett. Som en extra bonus kommer utövandet att kompensera de förändringar som din ämnesomsättning kan genomgå när du slutar och det här hjälper dig att få så lite vikt som möjligt.

Det första steget att sluta är att du måste sluta. Förhoppningsvis ger råd från den här artikeln dig allt annat du behöver för att slutligen bryta din rökning vana. Använd några av de tips du har läst för att hjälpa dig att eliminera din önskan att röka.Source link