Sluta röka med dessa tips och tricks


Rökning är dålig för din hälsa och för vår familjs hälsa. Det kan leda till emfysem, hjärtinfarkt, lungcancer och andra hälsoproblem. Forskning har visat att andrahandsrök orsakar farliga hälsofrågor också. Du kan se hur sluta blir ännu mer brådskande. Informationen i den här artikeln ger dig många tips som bör hjälpa dig att avsluta.

När du har fattat beslut om att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Stödgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga.

Älskade Ones

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När varje dag passerar, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Tips! För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Innan du börjar ett träningsprogram, bör du först rådfråga din läkare.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Att få en full åtta timmars sömn varje natt gör att du kan behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Se till att du äter bra. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Din kropp kommer sannolikt att kräva mat när du slutar röka, så låta dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Nikotinutbyte

Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Cravings kan ofta vara överväldigande. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

När du avslutar, planera du ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa borttagningen.

Sluta röka inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Avsluta kommer att göra både dig och de som älskar dig friskare.

Sluta röka

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

TIPS! Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och att undvika dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Du kan associera rökning med körning eller läsning.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. För att skära tillbaka, försök att röka 1/2 av en cigarett istället för en full.

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra att sluta. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Det bästa du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Stopp är där du måste börja. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning, med tiden än människor som använder andra metoder.

TIPS! Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Genom att använda ett varumärke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande.

Rökare har en väsentligt högre risk för ett antal farliga medicinska tillstånd. Det finns olika hälsorisker, som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Secondhand rök från cigaretter är också farligt, och hotar hälsan hos dem runt dig. Du kommer sluta röka när du börjar använda informationen i den här artikeln.Source link