Sluta röka med dessa enkla tips och tricks


Det finns otaliga människor där ute som skulle älska att sluta röka. Rökning är inte hälsosam för någon, och kommer bara att skada dina lungor under lång tid. Läs de råd som följer i den här artikeln och lär dig att sluta röka en gång för alla.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Det här kan hjälpa dig att fokusera ditt avslutningsarbete tydligare och att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Låt dina nära och kära vänner veta att du vill sluta röka. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas.

Rökvanor

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Att sluta röka vana är svårt nog, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Du måste hitta en distraktion, att tänka på någonting annat.

Få hjälp från andra. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Enkla diskussioner med andra individer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

TIPS! Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig med en ny skjorta eller en filmbiljett.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Genom att ställa in ditt supportsystem kan du vara mycket mer sannolikt att uppnå mål relaterade till att sluta.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta kan motivera dig i svaghetstid.

Planera framåt, så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Se till att du också har en reservplan, med chansen att den första inte hjälper.

TIPS! För att förhindra att du tar in dina nikotinuttagningssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage.

Undvik aktiviteter eller situationer där du tidigare röker under försök att sluta röka. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Att byta saker, som att hålla sig borta från barer, kommer att göra det enklare att undvika att ge dig efter dina begär.

Rådgivning kan vara det du behöver för att sluta röka. Det är ibland känslomässiga faktorer som påverkar människor att röka. Att hantera sådana problem kan också hjälpa din uppmaning att röka försvinna. Om du är intresserad av denna metod, besök din läkare och be om en rekommendation till någon som du kan prata med.

Se till att du får din familj och vänner ombord för att stödja dina ansträngningar för att rensa cigrrettes från ditt liv. Låt alla dina vänner och familj veta om ditt beslut att sluta. De kan inte göra själva arbetet, men de kan uppmuntra dig från sidled, och alla som har spelat sport vet hur mycket det betyder. Försök också grupprådgivning eller terapi för att hjälpa dig att sluta röka.

Tips! Byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Om du byter ett varumärke till en smak som du inte kan tycka om kan du avstå cigaretter helt.

Om du vet att du har muntlig fixering som en del av din missbruk, hitta andra saker så att din mun blir aktiv. Några bra knep att stimulera din mun på andra sätt skulle vara att tugga tuggummi eller suga på hårt godis när du befinner dig som vill ha en cigarett. Elektroniska cigaretter kan också ge snabb lindring.

Övervaka dina rökvanor. Bestäm när du känner dig mest frestad att ha en cigarett, så du kan anpassa din avslutande plan på lämpligt sätt. Om du vet vad som orsakar att du längtar efter en cigarett, kommer du att kunna undvika de situationerna och rumpa ut för gott.

Med någon tur tror du nu annorlunda på vad som är viktigt för att sluta röka permanent efter att ha läst ovanstående artikel . Miljontals människor har framgångsrikt gjort rökning en vana av det förflutna. Du kan också! Inkorporera de tips du har lärt dig här i din plan för att sparka denna vana för gott.Source link