Sluta röka framgångsrikt med dessa bra tips


Varje rökare är medveten om att de måste sluta. Vilken rökare har någonsin försökt att argumentera för sin hälsosamma kvalitet hos sina cigaretter? Personer som aldrig rökt förstår inte hur svårt att sluta, men folk som brukade röka förstår helt. Läs den här artikeln för att få reda på hur du kan utveckla en plan för att sluta röka som kommer att bli framgångsrik.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Samla stöd från alla som du älskar. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

TIPS! Sluta röka dagligen. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Få hjälp av andra. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Älskade Ones

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Sluta röka

TIPS! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med att röka upphör.

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Att ha en alternativ aktivitet som planeras för att hantera stress kan hjälpa dig att undvika att röka. Se till att du också har en reservplan, med chansen att den första inte hjälper.

Sluta röka detta ögonblick. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Detta hindrar dig också från att skada andra med begagnad rök, särskilt de som är närmast dig.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett vanligt schema.

Om du återkommer, kom tillbaka på rätt spår och håll dig klar att sluta. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du kommer att undvika det här gången. Du kan uppleva en större triumf på vägen.

Det är omöjligt för en nonsmoker att "få" varför du röker när det skadar dig. Inte heller kommer en nonsmoker någonsin att förstå hur tufft det är att sluta. De råd som delades här kom från människor som framgångsrikt har slutat sig, vilket ger dig en effektiv strategi att försöka. Använd dessa idéer och anta hälsosamma vanor.