Sluta döda dig med cigaretter – sluta röka med detta praktiska råd


Rökning är mycket ohälsosam och kan orsaka allvarliga negativa konsekvenser för dig och alla omkring dig. Du kan utveckla emfysem, hjärtinfarkt eller lider av hjärtattack. Den andra handen röker också. Det här är bara några anledningar till varför du borde sluta. Följande artikel ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Dessa personer kan erbjuda stöd, support och vägledning för att sluta. Supportgrupper kan ofta hittas hos din lokala kyrka, gemenskapskollegier eller gemenskapskollegiet.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Dina ansträngningar kommer att bli enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Om du vill sluta röka för alltid, ta saker en dag i taget. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen utan att röka. Du kan alltid har fler mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Motion kan också fungera som en mycket effektiv stressavlastare. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå på varannan dag. Tala med en läkare innan du börjar träna.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, överväga nikotiners ersättningsterapi.

När det gäller att stoppa röken, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Med hjälp av dessa hjälpmedel kommer dina ansträngningar att sparka vanan mycket lättare än det kommer att vara utan dem.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Tala med din läkare för att se om du slutar. Din läkare har tillgång till sluta-rökning resurser som du till en supportgrupp eller har kunskap om specialister i ditt område.

Du bör inte försöka axla hela bördan av att röka ensam. Du kan också överväga att gå med i en supportgrupp.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du slutar röka. Tänk på att förbättringen i ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du slutar röka. Tänk på att andan inte luktar så illa, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Medan man vet att farorna med att röka kan skrämma lite för att sätta tobaken ner, kan en positiv outlook också vara mycket kraftfull.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du titta på ett längre engagemang.

Tips! Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Hellre än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Det bästa rådet du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Stoppet börjar med dig på din resa. Sluta bara röka och börja inte igen. Denna metod kan verka lite hård. Det har faktiskt visat sig att den här metoden kan vara ganska effektiv.

Om du har rökt inuti ditt hus, var noga med att rengöra ditt hem grundligt, när du har slutat. Tvätta och måla dina väggar, inklusive: mattor, draperier och gardiner, också. Detta kommer att göra ditt hem luktigt, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Sätt in listan där du ofta kommer att få ögat. Detta kan motivera dig motiverad under svaghetstider.

Få stöd från dina nära och kära, så att du kan sluta röka lättare. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att sluta är en av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

TIPS! Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är viktigt att du utnyttjar ditt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Hitta support via olika onlineformulär och meddelandekort. Du hittar ett överflöd av webbplatser som är specifikt ägnat åt att ge stöd till personer med sin lust att sluta röka. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra.

Planera för hur du hanterar stressiga situationer. Många rökare blir vana vid rökning när det händer något stressigt. Ha en reservplan om den första tanken inte fungerar.

Den första veckan är alltid den svåraste när du slutar röka. De första 48 timmarna är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter att du har tagit bort nikotin från din kropp, är de begär som du känner mestadels psykologiska. Det kommer fortfarande vara svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka om han eller hon känner att det är nödvändigt.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kan få på egen hand.

Skapa en mantra som består av anledningarna att du bestämde dig för att sluta röka. När du känner din beslutsamhet falter, upprepa dina skäl för att sluta till dig själv tills ditt begär har passerat. Det här är ett enkelt sätt att påminna dig själv varför sluta är viktigare behov och behov.

Tänk igenom de potentiella utmaningar som du måste möta när du slutar röka. De flesta människor som försvinner tillbaka till rökning, kommer att göra det inom några månader efter att de först avslutats. Det kan vara otroligt frestande att ge in sig för en cigarett när du är trött eller trött. Vet vad som kommer att utlösa din önskan om en cigarett så att du kan vara extra försiktig under dessa tider.

Alla vet att rökning är farlig och extremt ohälsosam. Bland de sjukdomar som rökning kan ge är lungsjukdomar, hjärtsjukdomar och emfysem. Röket från begagnad inandning är också en mycket farlig sak, och är därför farlig för allmänheten som helhet. Om du följer de riktlinjer som du just läst borde du ha en lättare tid att sparka din vana.

Försök inte sluta röka utan stöd. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Det är dags att sätta denna information i praktiken. Försök att få all den grundläggande kunskapen på plats innan du tillämpar den. Snart ser du att du har så mycket kunskap som proffsen.Source link