Sätt du kan sluta röka för gott


Rökning kan verkligen påverka kvaliteten på ditt liv. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. Det kan dock få en ännu större påverkan på din hälsa. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Om du inte vet hur du kan sluta läser du denna artikel för att få tips om hur du gör det enklare.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Försök inte gå kallt kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Älskade Ones

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Vägen till stopp är bara en process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Fortsätt försiktigt på en dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Detta ökar dina chanser att lyckas avsevärt och tar dig till var du vill.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre efter att du slutat röka. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Fokusera på de positiva förändringar som slutar kommer att ge kan hålla dig ur en negativ inställning.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Sluta röka

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar med avseende på utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Förhoppningsvis har den här artikeln givit dig den instruktion och inspiration du behöver för att slutligen sluta röka. Välj en av dessa tips för att prova idag.Source link