Rökningstoppningstips som kan hjälpa dig att sluta


Du kanske tror att sluta röka kräver att du fördubblar viljestyrka så att du aldrig ger dig frestelse eller vidrör en cigarett igen. Det är inget fel med att använda viljekraft för att hjälpa dig att sluta röka. Att sluta kräver dock inte överhuman styrka – du kan få en enklare tid att sluta än du kanske tror. Det finns många verktyg och tekniker för att sluta röka framgångsrikt.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta bli svårare.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Stödgrupper finns på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att vara fokuserad och kunna stoppa alla begär.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det här som du behöver.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad, gör disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Kalla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få hjälpmedel för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin som det är van vid att ha så att din kropp inte går i utslag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana är det avgörande att du är dedikerad att se den genom. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

Försök inte göra det själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och slutligen sluta vana.

TIPS! Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka, och för att förbättra din hälsa. Dessutom övning hjälper dig att sänka stress.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Coping Mechanisms

Nu när du har tagit dig tid att läsa detta råd borde du nu vara bättre rustad att formulera en plan för att sluta rökning. Medan du säkert kan förvänta sig att kräva cigaretter från tid till annan, blir dessa begär lättare att motstå med lämpliga hanteringsmekanismer. Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du skapar bättre hanteringsmekanismer.Source link