Nyttigt sluta röka råd som är enkelt och effektivt


Det finns många påtryckningar i dagens värld som kan påverka din förmåga att sluta röka. Men du behöver inte längre känna dig ensam, eftersom du kan använda tipsen i den här artikeln som ett verktyg för att äntligen sparka röken vana.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Tips! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Sluta röka

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Om du vill sparka din rökvanor, få hjälp av dina vänner och kära. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma när det gäller att minska abstinenssymptomen.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Tips! Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig rökning och förbättra din hälsa. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning.

Försök inte sluta röka utan stöd. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta genom det.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Se till att listan är på ett ställe som du lätt kan hänvisa till under hela dagen. Det här låter dig bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

TIPS! Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

Planera framåt, så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Håll en lista över flera distraktioner som du kan använda om man inte arbetar.

Du kan sluta idag. Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Att skydda din familj från begagnad rök kan vara en viktig anledning att sluta.

Efter allt du har lärt dig, borde du känna dig mycket mer självsäker när du slutar den dåliga vanan att röka för gott. Se till att du också sprider din nyfunna kunskap till andra rökare, som vill sluta, så att de också kan bli framgångsrika.

TIPS! I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel gå till en film efter en vecka som du inte röker.Source link