Nyttiga tips för att avsluta den skadliga rökvanen


Många människor vill sluta röka. Hälsosam, ingen drar nytta av att röka, och alla förlorar. Använd informationen i den här artikeln för att hjälpa dig att lära dig hur du slutar röka för alltid.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Nikotiners ersättningsterapi

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Du kan bli överväldigad av begär. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Tips! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Försök inte sluta röka utan stöd. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Vissa tycker att detta är till hjälp. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

TIPS! Kan hypnos fungera för dig? Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Stopp är det bästa sättet att starta din resa. Stoppa dig omedelbart och se aldrig tillbaka. Medan den här metoden kan verka lite svår. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Många tycker att placera motivationsmeddelanden i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

Tips! När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, tricks och tekniker som hjälper dig. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen för att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död, men också av negativa hälsoeffekter från att vara kring din rök. Statistik visar att en av fem amerikaner dör på grund av cigaretter. Gör ditt bästa för att inte bli en statistik.

Gör ditt mål att röka inte ens en puff. Du kan förmodligen övertyga dig själv en rök kommer inte att skada dina framsteg, men sanningen är det verkligen kommer att göra. Förstå att även en cigarett kan förstöra dina avslutande planer.

De första dagarna av ett eventuellt sluta-rökning försök blir det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut alla lagrade nikotiner i kroppen. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att komma ombord med ditt beslut att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Förhoppningsvis efter att ha läst igenom denna artikel har du en annan inblick i vad som krävs för att verkligen sluta röka för gott. Kom ihåg att du måste vara stark, och medan valet är för dig, slutar du röka hjälper dig att stanna längre för dina nära och kära.