Letar du efter effektiva sluta röka råd? Prova tipsen nedan


Att vara beroende av rökning kan sätta dig i besvärliga situationer ibland. Du måste avstå från dina bekymmer och gå utanför för att röka, och det känns inte detsamma om du måste göra med något annat än att röka. Om du vill sparka den här dåliga vanan till kanten, fortsätt läsa. Många tips om att sluta erbjuds här.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

TIPS! Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Samla stöd från alla som du älskar. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Tips! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och slåss frestelser.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotintummi eller fläckar. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Tips! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

Happy Hour

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med rökning när du bestämmer dig för att sluta. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. Efter de första två dagarna, förvänta dig att uppleva mestadels psykologiska begär. Även om det psykologiska begäret kan vara svårt att hantera, är de inte så nära så traumatiska som fysiska begär.

Tänk på det som en gåva för dig själv, i stället för att gå upp som ett offer. Detta hjälper dig att få motivation och öka uthållighet mot dina mål. Fördelarna är mycket större än de tillfälliga svårigheterna, och det kommer att göra en kraftfull förändring i ditt liv. Detta kommer att ge dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

För bästa resultat, byt ut din cigarettvanan med en ny fitnessklass eller fysisk aktivitet. Din hjärna släpper ut endorfiner efter att du har tränat, vilket förbättrar ditt humör. En träning är också en utmärkt distraktion från dina begär. När du slutar röka förändras din kroppsomsättning, vilket kan få dig att gå ner i vikt. Träning kan dock hjälpa dig att undvika detta problem.

Tips! Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår.

Fråga din läkare om medicinen du kan använda. Det finns många rökningstoppningsalternativ. Nikotinersättningsterapi och läkemedelsmedicinering kan hjälpa till att förbättra några av de besvärliga effekterna av uttag. Tala med din läkare om vad de tycker du ska använda.

Om du är sjuk och trött på att kräva cigaretter, är du på rätt väg att ge upp dem. Vad du just läst hjälper dig att bli av med cigaretter för alltid. Använd det du har läst här och håll dig motiverad för att nå ditt mål!Source link