Lätta steg mot att få frihet från tobak


Det är ett vetenskapligt fastställt faktum att nikotin är mycket beroendeframkallande. Det gör det mycket svårare att leva utan en cigarett om du redan har börjat röka. Att veta vad som krävs för att avsluta framgångsrikt hjälper dig att ta över abstinenssymptomen, så läs vidare för att hitta tips som kan hjälpa dig att lyckas.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Tips! Om du vill lyckas sluta röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ge dig. När du skriver något ner, kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Det första steget i att sluta cigaretter är att fullfölja dig själv till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

TIPS! Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Utsätt rökslangen i tio minuter och använd sedan din tid klokt.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Tänk på byte

Om du vill sluta röka kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Tips! Rådgör med din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få hjälp som du behöver för att lyckas. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Hur kommer du att hantera stressiga tider? Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Komma upp med flera alternativ för stressavlastning så att du kan prova olika saker om det första på listan inte eliminerar lusten att röka.

Alltid säga, "Nej!" Till ens en puff. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Lös innan du ens är frestad att aldrig försöka "bara en".

Motståndskraften mot rök är mycket svår på grund av tobakens beroendeframkallande natur. Avsluta presenterar mycket verkliga fysiska och emotionella utmaningar. Du kan bli av med någon av den bördan genom att använda det du lärde dig i artikeln ovan. Med denna användbara råd, i kombination med en stark insats, finns det ingen anledning till varför du inte kan sluta röka.Source link