Lätta steg mot att få frihet från tobak


Att sluta röka kan vara extremt svårt. Det finns ingen surefire-metod att sluta. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Om du använder råd nedan kommer det att bli lättare att sluta röka en gång för alla.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt med en metod som du eventuellt kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Att använda dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta kan vara en lång process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

Tips! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Kontrollera med din läkare innan du faktiskt börjar några omfattande träningsrutiner.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att vara fokuserad och kunna stoppa alla begär.

Sluta röka

Tips! Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökavgift.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan ofta vara överväldigande. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

När du slutar röka måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Få en annan distraktion då.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Sluta röka

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

TIPS! Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Att ställa in ditt supportsystem hjälper dig att vara mycket mer benägna att uppnå mål relaterade till att sluta.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle bli drabbad om du skulle bli sjuk eftersom den vana i ditt sinne. Bara i USA är cigarettrökning ansvarig för 20 procent av alla dödsfall. Låt inte dig själv bli en statistik.

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretterna. Träning kommer att göra din stress försvunnen.

Sluta röka

Sluta röka cigaretter så snart som möjligt! Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Detta kommer att hindra dig från att ändra sig och senare, och ge dig ett försprång på att vara en quitter. Ju snabbare du slutar röka, desto tidigare frigör du din familj från effekterna av begagnad rök. Det kan vara den faktor som motiverar dig mest att sluta.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Men det betyder inte att det är omöjligt att sluta. Framgången ligger till hands när du använder de idéer som finns i den här artikeln och håller dig motiverad med stöd från dina nära och kära. Prova lite. Du kan bli förvånad över vad du kan åstadkomma.

TIPS! Samla stöd från alla som du älskar. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar.Source link