Lär dig hur man slutar röka på det enkla sättet


Många vet att det inte är en bra idé att röka, men de bestämmer sig fortfarande för att göra det. Men det är mycket lättare att säga att du kommer att sluta än att faktiskt göra det. De flesta människor som försöker sluta brukar sluta misslyckas. Denna artikel kan hjälpa dig att lära dig om att sluta röka för gott.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

Tips! Hitta en bra supportgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Secondhand Smoke

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som är nära dig. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. Några personer som slutat röka gjorde flera försök innan de lyckades. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. En gång stannar det, så var bara tålmodig.

Det är möjligt att sluta röka om du bestämmer dig för att lägga lite ansträngning på det. Du måste hålla fast vid dina planer och vara fast besluten. Denna artikel ger en rad effektiva taktik för att hjälpa dig att göra just det, och äntligen leva ett liv utan rökning.Source link