Lär dig att sluta röka med dessa tips


Rökning är en vana som är ohälsosam. Inte bara kommer denna vana att ge negativa konsekvenser för din hälsa, det kan också få negativ konsekvens för dem i närheten av dig. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. Någon secondhand rök kommer också att vara farlig. Det här är bara några av anledningarna till att du borde sluta. I den här artikeln hittar du många knep om hur du kan sluta röka.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Tips! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Det är syftet att göra en personlig lista.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

TIPS! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad.

Nikotiners ersättningsterapi

Överväg nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Tips! När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Till exempel, gå till en film efter en vecka som du inte röker.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelse.

När du slutar röka, kom ihåg att den första veckan alltid kommer vara den svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. När din kropp skyller nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

TIPS! När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa utan också dina nära och kära. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd.

Träna ut när det är möjligt. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Regelbunden träning kommer också att förhindra viktökning. De endorfiner som släpps under träning är inte på något sätt en ersättning för nikotinberoende, men kan verkligen hjälpa till att minska några av begären.

Att bli av med något som kan påminna dig om att röka är bra för alla som försöker sparka vanan. Bli av med tändare och askkoppar. Du bör ta tid att tvätta alla dina kläder och sängkläder för att avlägsna lukten av rök. Du kan också behöva noggrant rengöra huset från topp till botten. Luktet av rök kommer att utlösa fysiologiska begär, så denna vårrengöring tjänar som en förebyggande åtgärd mot frestelsen.

Du kan njuta av en vanlig träningsrutin istället för att röka. Att träna hjälper dig att skölja din kropp från toxinerna av cigaretter och öka dina energinivåer. Du kommer vara mindre benägna att återställa framstegen på allt ditt hårda arbete genom att röka om du har en stadig träningsrutin.

Tips! Minska antalet cigaretter du röker. Om du vill sluta röka helt, kan detta få dig att peka i rätt riktning.

Det kan vara svårt att sluta röka framgångsrikt om en annan person ständigt mager dig. Att sluta för någon annan kommer inte att lyckas. Om en person börjar bli självrättig och säger att de hade rätt, börja spela lite bullriga videospel eller högljudd musik och berätta för dem att det är din nya ersättning för att röka! Att bli involverad i andra aktiviteter kommer att tänka på din svåra uppgift, och betydelsen av andras åsikter kommer att minska.

Berätta för alla dina vänner och kollegor att du planerar att sluta röka. Ju fler människor som känner dig slutar röka, desto fler människor finns det som kan hålla dig ansvarig. Självklart vill du inte göra dig besviken eller slutligen erkänna det faktum att du inte upphörde. Detta kan hjälpa dig att hålla dig borta från att röka cigaretter när sakerna blir svåra.

Rökning är en vana som dödar. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de största som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Förutom risker för din egen hälsa hotar rökning också alla runt dig i form av begagnad rök. Genom att använda tipsen från ovanstående artikel kommer du att hitta framgång när du slutar röka.

TIPS! Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutat röka. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök.Source link