Kick din rökning vana med dessa användbara tips


Rökningstopp är tufft även för personer som är mycket engagerade och bestämda. Även om du verkligen vill sluta, kan någonting alltid rita dig om du inte är redo. Ta lite insikter från denna artikel till hjärtat och använd dem för att göra den psykologiska och fysiska avbrottet från den cigarettvanan.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Leta efter en distraktion i dessa situationer.Source link