Imponera din familj genom att sluta röka för gott


Rökning kan på allvar påverka kvaliteten på ditt liv. Det påverkar hur du ser ut, fläckar dina tänder och gör dina kläder luktar. Viktigast kan det få negativa effekter på din hälsa. Om du slutar röka kan den vända många av dess negativa effekter. Gör inte hur du börjar sluta? Kolla in tipsen nedan.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och dina vänner. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Alla människor har olika sätt att få sina uppgifter uppnådda. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk inställning och motivation för din resa.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Se till att du äter bra. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Din kropp kommer sannolikt längta efter mat när du slutar röka, så låt dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, upptagssymtom och till och med irritabilitet.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av rökavbrott. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Att sluta röka är inte lätt, men det är värt det när det gäller effekterna på din hälsa, utseende och samhällsliv. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Varför inte prova några av dessa tips idag?Source link