Hur slutar röka: hemligheter för framgång


Bara bra saker kommer att komma av din vilja att sluta röka. De kraftfulla förslagen i artikeln nedan kan vara den information du behöver för att förstärka ditt beslut med åtgärder för att göra det till en verklighet. Använd dessa tips när du behöver tills du äntligen lyckas sluta bra.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Siktmål

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Avsluta kan vara en lång process.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som har samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom att slå rökning för gott.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Fokusera på att komma igenom en dag utan att röka.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta är det första steget att sluta.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Få din matta och klädsel professionellt rengjorda, ta bort rester från väggarna och kör dina gardiner och gardiner genom tvätten. Inte bara kommer ditt hus att se och lukta rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Tips! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd förseningen taktik. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den perioden.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Om du läser om din lista kan du hålla dig motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

När du försöker bryta din rökning, bör du undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Om du inte går till happy hour kan du undvika begäret.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, till exempel antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Tänk på effekterna på din familj som kan orsakas av din dåliga rökningvanor och använda den som motivation för att hjälpa du slutar. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika är relaterad till rökning. Håll dig från att bli en statistik och sluta nu.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Påminn dig om den skada som "bara en" kan göra innan trängsel någonsin slår.

De första dagarna kommer att vara det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Förstå detta kan motstå begäret mindre traumatiskt.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta är ett sätt att bekämpa den karaktäristiska viktökning som följer med att sluta.

Byt din rökvanor för en träningsvanor. Du får ett endorphin boost som kommer att hålla dig från att oroa dig så mycket om cigaretter. Du kan också undvika den typiska viktökning som kommer med den långsammare metabolism som är förknippad med att sluta genom att öka träningen.

Du är utan tvekan redan medveten om de många hälsofördelarna med att inte röka. Om det inte räcker kan dessa tips hjälpa dig att vara motiverad. Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du avvärjer de initiala fysiologiska begär som följer med att sluta. Du kommer snart att uppleva fördelarna med att inte röka.Source link