Hur slutar röka för sista gången


Även om du förmodligen redan vet hur rökning skadar dig är det fortfarande svårt att slå missbruk. Om du vill sluta röka kanske du bara behöver ha ett bra tryck i rätt riktning. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att få en enklare tid att sluta.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Stödgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller gemenskapskollegium.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du ska sluta röka, och också orsakerna varför motstår du att sluta Att skriva ner saker kan förändra hela ditt tankesätt.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta stöd kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

Tips! Sluta röka gradvis. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Gör inte allt här själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Dina kollegor kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

Medan du slutar röka, ge dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Efter det förlänger du tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Sluta röka

TIPS! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla omkring dig friskare.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon byt du ut dina cigaretter med nikotinplåster eller gummin. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd, uppgiften kan bli lite lättare. Genom att genomföra de tips och tips du har fått får du bättre chans att sparka vanan på kortare tid. Använd dessa riktlinjer för att säkerställa ett långt och hälsosamt liv med dina nära och kära.Source link