Hur slutar röka för sista gången


Antalet personer som vill sluta röka växer varje dag. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Rådgivning i den här artikeln ska ge dig en bra utgångspunkt för att rita dig själv om vanan att röka.

Att utveckla en ärlig lista över rökföreningarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Se till att du tar processen en dag då. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan, kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Ta en dag i taget när du slutar röka. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling som hjälper dig att sluta.

TIPS! Hypnos har visat sig vara ett effektivt stopp för rökning för många människor. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en varumärkesbyte. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Detta är det första steget att sluta.

Hur kommer du att hantera stressiga tider? En cigarettbelysning är, för många rökare, en omedelbar reaktion på en stressfull händelse. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Har du många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

TIPS! Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Träning är också en bra stressavlastare.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

Gör "NOPE, inte en puff, någonsin" din mantra. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Fatta risken att röka en enda cigarett i perspektiv innan du faktiskt måste ta itu med den situationen.

Denna artikel ska ge dig ett bättre perspektiv på hur man slutar röka. Tänk på att trots att det är svårt att sluta röka är det en av de bästa sakerna du någonsin kommer att göra för din hälsa, ett längre liv och att stanna runt för de nära och kära i ditt liv som behöver och vill ha dig runt.Source link