Hur man slutar röka på det hälsosamma sättet


Rökning har allvarliga konsekvenser för dig och ditt liv. Det förändrar hur du ser ut, eftersom dina tänder blir gula med nikotin. Det påverkar också hur du luktar. Det kan dock få en ännu större påverkan på din hälsa. Du kan vända de negativa effekterna i samband med rökning genom att sluta. Denna artikel innehåller ett antal effektiva strategier för att hjälpa till i dina ansträngningar för att sluta röka.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Tala med en läkare innan du börjar någon form av motion.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

Försök inte själv det här. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att berätta för dig själv om att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att se till att 10 minuter senare kommer begäret att gå.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Att sluta röka kan vara svårt, men ansträngningen kommer att löna sig när det gäller att förbättra ditt fysiska utseende, det sociala livet och speciellt din hälsa. När du ställt de tips som erbjuds i den här artikeln till handling, kommer du förhoppningsvis att känna dig motiverad för att sparka vanan för gott! Börja med att tillämpa en av de tips du just läste idag.Source link