Hur kasta de cigaretterna borta för gott


De flesta kommer, när de ställs, att säga att rökning är en hemsk vana, och att de skulle vilja sluta. Rökning gynnar inte någon, det gör bara ont i kroppen mycket länge. Rådgivningen i den här artikeln kan hjälpa dig att slutligen ta reda på din missbruk av rökning.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Att sluta kallt kalkon kanske inte lyckas.

Tala om för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i sjön. Det här kan vara den lilla nudgen du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Alla gör saker på egen väg. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Siktmål

TIPS! Berätta för dina kära att du vill sluta röka. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad.

Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Se till att du diskuterar vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

TIPS! Komma med din egen personliga plan för att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka.

Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de ordinera mediciner som hjälper dig i ditt arbete.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Tips! När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller medan du kör din bil.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Det finns många skäl att sluta röka – vad är ditt?

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. På detta sätt kommer ditt fräscha lukthus inte påminna dig om att röka.

Med någon tur tror du nu annorlunda på vad som är viktigt för att sluta röka permanent efter att ha läst ovanstående artikel. Kom ihåg hur viktigt det är att upprätta ett stödsystem och att göra allt för att övervinna denna vice. Använd riktlinjerna från den här artikeln och gör dig stolt!Source link