Hur kan du sluta röka för gott


En bra andel av rökare vill verkligen sluta vana. Rökning är verkligen dåligt för dig, och kommer att göra irreparabel skada på dina lungor över tiden. Läs följande råd för att ta reda på vad som kan göras för att sluta röka för alltid.

När du väl har bestämt dig för att sparka rökning, berätta din familj och dina vänner. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Tips! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma mellanmål.

Tala med läkare om du vill sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom kan din läkare också bestämt sig för att skriva ett recept för ett läkemedelsavbrott.

TIPS! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Du kommer att gå bra till start med att sparka din vana.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre när du har slutat röka. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Bra råd när du slutar är att sluta röka helt och hållet. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod kan verka hård. Tid har visat att denna metod är mycket effektiv, övergripande.

TIPS! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanligt för personer som nyligen har gett upp cigaretter.

Planera strategiskt för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Det kan vara bara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Denna artikel ska ge dig ett bättre perspektiv på hur man slutar röka. Det finns människor i ditt liv som älskar dig och beror på dig, och sluta röka betyder att du har mer tid att spendera med dem. Vad du just har läst hjälper dig att göra det.Source link