Hur kan du sluta röka för gott


Varje rökare är medveten om att de måste sluta. När du står i ett rökområde, säger ingen om hur hälsosam röken får dem att känna. En nonsmoker vet inte vad slutar innebära. Folk som brukade röka vet dock hur svårt det är. Läs vidare för deras råd och expertis.

Kan hypnos fungera för dig? En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. Hypnotisten kommer att framkalla en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. Dessa bekräftelser kommer att ligga i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt . Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. När du håller dig på senare nätter blir du sårbar för att ge dig din cigarettbehov. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig genom de värsta tiderna.

TIPS! Om du vill sluta röka, behöver du gör en lista över hur du ska gå om att sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kanske du måste tillfälligt lägga ner din bok tills du har brutit din rökvanor. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå på att göra det. Många rökare har svårt att sluta eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Efter en längre tid kan du ta dig till något dyrare eller elegantare. Därefter öka din belöning långsamt tills det är uppnått att du inte tänker på att röka längre.

TIP! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet som lämnas av cigaretter. Använd övning som ett bra sätt att lindra stressen.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna kommer din kropp att eliminera all nikotin du har konsumerat. När din kropp sköljer nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Trots att det fortfarande är svårt att uthärda, är psykologiska begär mycket mindre traumatiska jämfört med fysiska begär.

Träning varje dag. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Regelbunden träning kommer också att säkerställa att du avvärjer eventuell viktökning. De endorfiner som släpps under träning kan i viss utsträckning uppfylla dina nikotinbehov.

TIPS! Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

De som inte röker tycker omöjligt att föreställa sig varför rökare någonsin vill fortsätta. De kan inte förstå hur svårt sluta verkligen är. Medan det är svårt att sluta är det möjligt genom kunskap och beslutsamhet. Kunskapen som delas ovan är från ex-rökare som du strävar efter att vara. Använd denna information för att befria dig från att vara slav till cigaretter.Source link