Har du problem att sluta röka? Få hjälpfull råd här!


Många tror att sluta röka bara tar viljestyrka. Medan sådan taktik faktiskt kan hjälpa, behöver det verkligen inte vara så svårt. Det finns många verktyg och tekniker som är tillgängliga för att sluta röka framgångsrikt.

Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att göra detta.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka sätta upp mål för långsiktig överensstämmelse.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Bortsett från att du informerar dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om stödgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

TIPS! Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter i stället för godis till Undvik att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stadigvård.

Håll dig begåvad

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av dess biverkningar av stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Tips! Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka . Din läkare har tillgång till upphörande resurser som du inte gör.

Sluta röka, inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Det betyder att du inte bara kommer sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Detta är en metod som underlättar dig för att sluta röka.

Håll din motivation att sluta röka i ditt sinne och syn hela tiden. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

TIPS! Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker axla hela bördan av rökning. Att ha kärlek till dem hjälper dig att hjälpa oerhört.

Använd Internet för att hitta stöd. Delta i online supportgrupper. Det finns många webbplatser som ägnas åt att stödja dem som vill sluta röka. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Dessutom kommer de som går igenom samma sak du bättre förstår dina kampar.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

Rökning är ibland det som individer vänder sig till i tider av stress. Om du har gjort det, måste du leta efter olika tekniker på hur du slappnar av när du är stressad. Tänk på yoga, meditation eller ens njuter av en promenad utomhus. Någon av dessa aktiviteter kan hjälpa dig att slappna av, lätta din kropp och sinne bort från att känna dig stressad.

Tips! Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans.

Träning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. Efter träning frigör kroppen endorfiner. Dessa får dig att må bättre och är en stor distraktion från cigaretter. Att arbeta under ditt stopprökningsprogram kan också hjälpa dig att undvika att lägga på extravikt, ett fenomen som ibland kan bero på de fysiologiska förändringarna som är förknippade med att sluta.

Diskutera rökfria läkemedel med din läkare. Sammantaget har det varit massor av nya och innovativa sätt att hjälpa människor att sluta röka. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Fråga din läkare om rekommendationer som hjälper dig att sluta.

När du slutar röka och hitta det svårt, överväg rådgivning. Många människor kan inte sluta på grund av känslomässiga anknytningar till rökning eller frågor om självkänsla. Om du framgångsrikt kan hantera dessa problem kan du förlora uppmaningen att tända eller bättre kunna styra den. Om detta verkar som något som skulle vara till hjälp, prata med din läkare för att få en hänvisning till rätt person.

Tips! Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa.

Nu när du har läst den här artikeln borde du veta hur du slutar röka. Du kommer att möta frestelse och begär längs vägen, men den kunskap du har nu gör det möjligt för dig att bara säga nej!Source link