Gör din nästa cigarett din sista med dessa praktiska tips


Alla förstår nu de hälsorisker som uppstår vid rökning, men stopp kan fortfarande vara extremt svårt. Om du försöker sluta kanske du bara behöver lite vägledning till rätt väg. Denna artikel kommer att ge dig några bra tips som hjälper dig att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller högskolor.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Skapa din egen lista gör det här.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Replacement Therapy

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Träning är också en bra stressavlastare.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumnatt eller kulturutflykt.

TIPS! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Det bästa rådet du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Det här är en enkel lösning att sluta, men det är inte alltid lätt. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

TIPS! Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Till exempel, när du fullbordar din första rökfria vecka, ta dig ut på en film.

Strategiskt planera belöningar för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Detta gör att du kan bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

Att sluta röka kan vara mycket svårt för många människor, men att veta några effektiva tekniker kan göra uppgiften enklare. Applicera ovanstående råd till din egen avslutande insats för att se mer solide resultat. Lägg dessa tips för att skydda din hälsa och din familj.Source link